Menu

Je to jídelní lístek obsahující názvy a seznam pokrmů, které se podávají třeba při slavnostním obědě, večeři nebo také v restauraci.

Pořadí pokrmů (menu musí mít alespoň polévku, hlavní jídlo a dezert)

  • APERITIV - povzbuzení chuti k jídlu - vodka, vermut
  • MUSE BOUCHE - malý předkrm - jedno sousto
  • STUDENÝ PŘEDKRM - malá porce jídla - paštika, salát, šunková rolka
  • POLÉVKA - teplé jídlo, vydatnější= čočková, vývar, kulajda
  • TEPLÝ PŘEDKRM - husí játra, slávky
  • SORBET - led + cukr + ovoce-zmrzlina
  • HLAVNÍ CHOD - nejvydatnější a nejtěžší pokrm, maso+ příloha - kuřecí řízek s bramborovou kaší, segedínský guláš s knedlíkem, španělský ptáček s rýží
  • MOUČNÍK - z mouky = koláč, pečivo , dort , buchty - štrúdl, cheseecake, beze roláda
  • DIGESTIV - podpořit zažívání po jídle - koňak, calvados

Ukázky různých podob menu

Moje čtyřchodové menu (například do Prostřena)

  • Předkrm - Šneci z listového těsta se salátkem
  • Polévka - Brokolicová s krutonky
  • Hlavní chod - Kuřecí špíz se šťouchanými bramborami se slaninou a cibulkou
  • Dezert - Nepečený piškotový dort

Svatební menu

  • Předkrm - Šunková a sýrová rolka s rajčaty
  • Polévka - Knedlíčková se zeleninou
  • Hlavní chod - řízek s bramborem a salátkem
  • Dezert - mini dortík s ovocem

Menu na policejní svatbu

  • Předkrm - bramboráčky s uzeným masem
  • Polévka - zelnačka s klobásou
  • Hlavní chod - Přírodní steak s rýží
  • Dezert - domácí zmrzlina


 

Hodnocení referátu Menu

Líbila se ti práce?

Podrobnosti

  Kateřina Křížová
  30. duben 2020
  1 984×
  198 slov

Komentáře k referátu Menu